Günlük hayatta tüketilen gıda artıklarının diş aralarında kalması sonucu diş rahatsızlıkları ortaya çıkar. Diş artıklarının olduğu yerde bakteri oluşumu meydana gelir. Bakteriler tükürükle birleşince tartar oluşur. Ağız kokusuna neden olur. Ağız kokusu tedavisi fiyatları 2021 yılı güncel tarifeden belirlenir. Diş doktorunun tedaviye göre fiyat politikası değişir.
Diş eti çekilmesi oluşum nedenleri?
Vücutta diş sağlığı oldukça önemlidir. Diş sağlığını bozabilen bir çok faktör, zamanla kendisini gösterir. Bunlardan en temeli dişte artıkların bakteri oluşumuna neden olmasıdır. Bakteriler, diş etrafında çoğalarak saydam bir yapı oluşumu meydana gelir. Tartar yani diş taşı adı verilen zararlı yapı temizlenmediği takdirde diş eti çekilmesine sebebiyet verir. Dişlerin çürüyüp işlevsiz kalmasına kadar gider.
Diş eti, iltihaplanma süreci başladıktan sonra çekilme durumu yaşar. Diş eti iltihabında ağız kokusuna sebep olan diğer faktörlerin C vitamini eksikliği, sigara ve tütün tüketimi, genetik, diyabet, romotid, hormonal değişiklikler, bağışıklığı zayıflatan HIV / AIDS ve kanser gibi hastalık durumları sayılır. Bu sayılan faktörler diş eti çekilmesi olan periodontitis rahatsızlığının ilerlemesine yol açar.
Periodontitis nedir?
Tıbbi terim olarak periodontitis diş eti çekilmesi ya da diş eti hastalığı olarak bilinir. Periodontitis, dişlerin etrafındaki yumuşak dokuya zarar verir. Müdahale edilmediği durumda dişleri destekleyen kemiğin dahi yok olmasına neden olur. Önemli bir diş eti enfeksiyonudur. Diş eti çekilmesi ve tedavisi tespit edildikten sonra diş doktoru tarafından takip edilmelidir.